Tervetuloa
Käyttäjätunnus:

Salasana:


Muista kirjautumiseni

[ ]
[ ]
[ ]
Online
Vieraat: 84
Jäsenet: 1, ElPablo
Tällä sivulla: 1
Jäsenet: 4386, Uusimmat: Samuap99
Satunnaisia kuvia galleriasta
Tulevat tapahtumat
15 kesäkuu at 1000
Myllykoski

29 kesäkuu at 1000
Jyväskylä

13 heinäkuu at 1300
Haapajärvi
Tulevat tapahtumat
Ei tapahtumia
Valitse Kieli


Mainos
Foorumit
MaxBoom.fi :: Foorumit :: MaxBoom :: Laitteisto & Rakentaminen :: Sähköt / Kaapelointi
 
<< Edellinen Keskustelu | Seuraava Keskustelu >>
Virtajärjestelmän riittävyys
Moderaattorit: Rälläkkä, dbwarrior, Sorkku, pessi, Sebu_J, Marjut, mavks, insane626, Arthor, pete-, jusu+, Neo, kotka, Kettle, avalon, timbajeij, warcock, MaxBOOM_hallitus, Iiro.Riikonen, TombBringer
Tekijä Posti
oltsika
tiistai 14 huhtikuu 2015, 16:33
Niinkin paljon kun tätäkin asiaa on täällä foorumilla puitu ja mutistu, niin sen kunniaksi taas uusi aihe kysyen samaa asiaa.

Onko tuohon virtajärjestelmän riittävyyteen mitään nyrkkisääntöä tai laskukaavaa, vai pitääkö vai pitääkö vain mennä testaa ja tiedä linjalla.

Uuden aiheen tein silkasta uteliaisuudesta ja huolestuneisuudesta, sillä minulla oli tarkoitus tulla katukäyttöön kolme kappaletta Spl Dynamicsin Ice sarjan 1500 päätteitä 0.5ohm nimelliskytkyyn, joita aattelin soitella kahdella 155Ah Marathonilla. Tässähän ei ole vielä mitään, kaksi Marathonia olisi varmasti jaksanut soitella vähän pidempiäkin aikoja 3 vahvistinta.

Mutta kun sattuipa muuan heppu tarjoamaan halvalla yhtä päätettä lisää, joten tuli se nopeasti ostettua se häneltä pois. Tarkemmin miettien olikohan tämä ihan fiksu veto. Tarkoituksena oli soitella 4 päätteellä 0.66ohm kytkyllä, mutta sitten tuli pelko että riittääkö virtajärjestelmä?

Akkujahan voisi tietysti lisätä, mutta tässä tapauksessa ei voi. Konttiin on suunniteltu ja 75% rakennettu setti valmiiksi, eli sinne ei lisää akkuja mahdu, hyvä kun neljännen vahvistimen saa ängettyä sinne.

Vakiopaikalle tietysti saisi jonkun akun ängettyä, mutta onko tässä järkeä jos ei sitten vedä kauheata kaapelinippua edestä taakse, että ei tule kauheaa jännitehäviötä? Edestä taakse oleva matka on kumminkin n.6 metriä.

Onko siis ihan tuhoontuomittu idea soitella 2 155Ah Marathonilla 4 vahvistinta 0.66ohm? Maxboom-raidan jaksaisi varmaan tällä setillä juuri ja juuri vetää, mutta Maxboomin ei ole ainakaan tällä hetkellä tarkoitus lähteä, koska kotelo ei ole sääntöjen mukainen, enkä oikein tiedä mihin luokkaan tolla kannattaisi edes lähteä, koska kompensaatiota tulee joka asiasta niin paljon. Eihän kompensaatio tietysti haittaa mutta silti...

Sitten vielä samaa aihetta lohkaisten toinen kysymys. Jos sattuukin niin hyvin että 2 Marathonia jaksaa pyörittää 4 vahvaria, paljonko kaapelia tarvitsen akun napojen ja vahvistimien terminaalien välille, että jännitehäviö ei kasva mahdottoman suureksi? Hyllyltä löytyisi muutama kieppi Motonetin akkupuolelta haettu 35mm2 kuparikaapelia.

Ajattelin vetää neljä vetoa per terminaali, eli 140mm2 per terminaali ( eli 2 kaapelia plussaa ja 2 miinusta) nopealla laskutoimituksella. Riittääkö tämä kun vedot akusta vahvariin ovat metrin luokkaa?

Sitten kolmanteen ongelmaan, miten saisin tungettua kaapelit icen pieneen terminaaliin? En haluaisi ostaa esimerkiksi Tarrastoresta jakoblokkeja koska keksin sille rahalle huomattavasti parempaa käyttöä.

Löytyisi sopivan kokoista kuparitankoa joka menisi terminaaliin, mutta saako kaapelikenkä hyvää kontaktia jos sen pulttaa pyöreään tankoon? Tankoa voisi tietysti hioa tasaisemmaksi, mutta sitten pinta-ala taas vähenee. Mitä jos yrittäisi jollain keinolla litistää tangon, johon sitten pulttaisi kengät?

Ajattelin kokeilla ostaa jostain holkkeja tai kupariputkea (josta tekisin holkin) ja katkaista toisesta kaapelista puolet karvoista ja toisesta puolet ja tunkea ne holkkiin, jonka sitten puristan että kaapelit lukittautuvat holkin sisään. Olisiko tämä teistä minkäänlainen ratkaisu, vai olisiko parempaa ideaa?

Subwoofereita joku kumminkin kysyy, niin sanotaan että 6x12 DLE FullForcea olisi tarkoitus soitella.
Takaisin ylös
Jaa Facebookissa
Skaude
tiistai 14 huhtikuu 2015, 19:13

Sijainti: tampere
Postit: 34
2xMaxBOOM I - 2015 2xMaxBOOM II - 2015
Skaude:n galleriaan
varmasti enemmän kuin tarpeeksi tuo 140n kaapelia

Allekirjoitus tai jotain:
Takaisin ylös
 

Mene:     Takaisin ylös

Muuta tämä keskustelu: rss 0.92 Muuta tämä keskustelu: rss 2.0 Muuta tämä keskustelu: RDF
Powered by e107 Forum System