Tervetuloa
Käyttäjätunnus:

Salasana:


Muista kirjautumiseni

[ ]
[ ]
[ ]
Online
Vieraat: 73
Jäsenet: 2, JiiPeeOo TeamHumppa-
Tällä sivulla: 1
Jäsenet: 4379, Uusimmat: anni.m
Satunnaisia kuvia galleriasta
Tulevat tapahtumat
Ei tulevia tapahtumia
Tulevat tapahtumat
Ei tapahtumia
Valitse Kieli


Mainos
Foorumit
MaxBoom.fi :: Foorumit :: MaxBoom :: Laitteisto & Rakentaminen
 
<< Edellinen Keskustelu | Seuraava Keskustelu >>
Valmis subi paketti (Aloittelija kyselee vinkkejä)
Moderaattorit: Rälläkkä, dbwarrior, Sorkku, pessi, Sebu_J, Marjut, mavks, insane626, Arthor, pete-, jusu+, Neo, kotka, Kettle, avalon, timbajeij, warcock, MaxBOOM_hallitus, Iiro.Riikonen, TombBringer
Tämä keskustelu on nyt kiinni
Tekijä Posti
Rigatti_Vayron
maanantai 15 syyskuu 2014, 16:32
No hei,

Olen totaalinen uuno, tietämätön auton hifi järjestelmistä ja siksi kovan googlettamisen jälkeen päädyin tälle foorumille. Pahoittelen jo tässä vaiheessa jos kysyn itsestäänselvyyksiä
Elikkäs..

Ostin valmiin Bassopaketin eli tälläisen:
http://www.fanaticaudio.com/shop/bassopaketit/ground-zero-369-bassopaketti/ 

Onko tuo vahvistin riittävä tuolle combolle, vaikka nyt valmis kokoonpano onkin yrityksen toimesta mutta jostain olen lukenut että mieluummin "yli"tehokas vahvistin kuin alitehoinen? Sivuilla ei lue tarkempaa mallia subille, yritin etsiä ja tämä näyttäsii lähinnä vastaavan: http://www.ground-zero-audio.com/en/products/subwooferchassis/gziw-300x.html ollaanko metsässä?

Tulevaisuutta ajatellen, sikälimikäli kun/jos koen setin alitehoiseksi niin onko mahdollista päivittää ground zero subit johonkin laadukkaampaan käyttäen samaa koteloa? (Eihän ne kotelot nyt paljoa maksa/tehdä mutta säästäisi vaivaa : ) )

Mitenkäs, pyöriikö tälläinen setti ilman kondensaattori virityksiä tai toista akkua yms. mitä näitä on? Entäs jos vaihdan vahvistimen tehokkaampaan eli tähän:
 <a href="http://www.fanaticaudio.com/shop/monovahvistimet/ground-zero-gzta1-1200dx-b/" rel="external">http://www.fanaticaudio.com/shop/monovahvistimet/ground-zero-gzta1-1200dx-b/</a>
vieläkö portku riittää akussa?

No sitten vähän asian vierestäkin. Mulla on autossa 2x jakosuotimia, kun mä alan tätä ostamaani settiä ruuvailemaan autoon niin pitääkö noi johdottaa mukaan vai siis täh?

Ei tähän hätään muuta tule mieleen, päivitellään kysymys listaa kunhan paketti saapuu kotiovelle.


Edit: ei kauppias jäsen -> säännöt.

[ Muokattu maanantai 15 syyskuu 2014, 18:32 ]
Takaisin ylös
Jaa Facebookissa
oskari82
maanantai 15 syyskuu 2014, 17:20
Postit: 1143

oskari82:n galleriaan
Sopiva vahvistinteho ei ole siitä riippuvainen, paljonko kaiuttimille ilmoitetaan tehonkestoa. Se on kiinni käyttäjän tarpeesta ja käyttötarkoituksesta. Ja sittenkin kaiuttimet rikotaan edelleenkin pikemminkin väärillä säädöillä, eikä aliteholla.

Vahvistintehon perusteella on mahdoton sanoa, kuinka hyvin sun nykyinen akku riittää yksinään,. vallankaan kun ei ole mitään hajua, millainen akku siellä edes on. Akkujakin on niin moneen lähtöön, jopa siis näitä henkilöautoissa käytettäviä "12V" lyijyakkuja, että arvailukin aika turhaa. Mutta yleisesti ottaen itse ainakaan en kovin mahdottoman tehokasta alkaisi yhden normaalin vesiakun perään pistään, enkä varsinkaan jos akkukapasiteettiä ei paljoa edes ole. Yhdellä isolla, varsinkin kovemman luokan AGM-tyyppisellä akulla puolestaan jo ruokitaan aika tehokkaitakin vahvistimia.

Siis minkälaisia suodattimia? Etu- tai takapään pääkaiuttimien kaiutinjohtojen välissä oleviako? Sellaisia ei tarvi johdottaa subisysteemiin mukaan. Subeille pistetään alipäästösuodatus joko subivahvistimelta, soittimelta tai mahdolliselta erilliseltä signaaliprosessorilta (DSP tai aktiivinen jakosuodatin).
Takaisin ylös
Rigatti_Vayron
torstai 18 syyskuu 2014, 17:43
Kävin kurkkimassa akku tilanteen ja tälläinen löytyi: http://www.motonet.fi/fi/tuote/9058043/Sznajder-Silver-80Ah700A-akku-P275xL175xK190-- Jaksaako tällä mennä kyseisen subbari paketin kanssa vai kyykkääkö? Autona mulla on Audi A4 B5 koppanen, jos siitä tiedosta on jotain hyötyä/laturi yms?

Jakosuodin asia tuli selväksi, kiitoksia.

Huomenna pitäisi paketti saapua, tulee varmaan tuhat ja yksi kysymystä samantien. Herätejohdoista sun muista, toivottavasti sieltä tulee jonkinlaista ohjetta mukana niin osaa edes jotain tehdä.

Ps. "ei kauppias jäsen" en aivan ymmärtänyt.. voisiko moderaattori selventää?
Takaisin ylös
 

Mene:     Takaisin ylös

Muuta tämä keskustelu: rss 0.92 Muuta tämä keskustelu: rss 2.0 Muuta tämä keskustelu: RDF
Powered by e107 Forum System