Tervetuloa
Käyttäjätunnus:

Salasana:


Muista kirjautumiseni

[ ]
[ ]
[ ]
Online
Vieraat: 91
Jäsenet: 0
Tällä sivulla: 1
Jäsenet: 4373, Uusimmat: JekniX
Satunnaisia kuvia galleriasta
Tulevat tapahtumat
Ei tulevia tapahtumia
Tulevat tapahtumat
Ei tapahtumia
Valitse Kieli


Mainos
Foorumit
MaxBoom.fi :: Foorumit :: MaxBoom :: Laitteisto & Rakentaminen
 
<< Edellinen Keskustelu | Seuraava Keskustelu >>
Apuja/neuvoja vähän "isomman" laitteiston suunnitteluun
Moderaattorit: Rälläkkä, dbwarrior, Sorkku, pessi, Sebu_J, Marjut, mavks, insane626, Arthor, pete-, jusu+, Neo, kotka, Kettle, avalon, timbajeij, warcock, MaxBOOM_hallitus, Iiro.Riikonen, TombBringer
Tekijä Posti
jasujokinen
torstai 09 kesäkuu 2016, 15:26
Moro!

Eli suunniteilla olis lähtee nollapisteestä rakentaan laitteistoa autoon. Eli mitään kamoja ei siis ole vielä hommattu. Haluaisinkin alkuun kysellä vähän neuvoja, mielipiteitä ja parannusideoita laitteiden suhteen ennen kun alan niitä haalimaan.

Tarkotus olis siis saada painetta kabiiniin,ei liiotellusti, mutta reilusti kuitenkin. Tarkoitus ei ole rakentaa kilpakäyttöä varten. Tietysti pyritään hyvin tekemään silti.

Sitten ne omat suunnitelmat: 4x15" bassoja olis tarkotus laittaa esim. Spl dynamics spl380 ja näitä pyörittään linkattuna 2x spl 3500D lankkuja. N. 6 kiloo virtaa.

Onko tää ihan mahdoton yhtälö saada toimimaan? Parempia ideoita otetaan vastaan mielellään. Esim. Vahvistimen/vahvistimien ja bassojen suhteen. Mikä olis hyvä kombo? (Hintaluokassa mieluiten lähellä edellä mainittuja).

Eniten apuja tarvisin seuraavien asioiden suhteen:
- Akusto: montako akkua riittää n. 6 kilon tehoille?
- Kotelointi: Mikä olis paras ratkasu tässä asiassa?
- Kytkyt: Jos kuvitellaan että mennään noilla bassoilla ja lankuilla mistä mainitsin niin mikä kytky olis näillä paras saatikka saako edes kytkettyä. (Omassa mielessä pyöri joku 0.5 ohmin kytky)

Niin juu ja ettei vallan unohdu niin nää olis tulossa 240 farmari volvoon. Takapenkit lähtee pois ja auto tulee ainoastaan hifikäyttöön, joten kotelon suunnittelu helpottuu kummasti.

Eli tosiaan neuvoja otetaan vastaan ja mielipiteitä laitteiston suhteen saa esittää!

Pahoittelut pitkästä ja sekavasta viestistä.

-Jasu
Takaisin ylös
Jaa Facebookissa
Nuclearzero
torstai 09 kesäkuu 2016, 16:47

Kun kerran auto on ainoastaan hifi käyttöön rakenteilla, harkitsisin bassoseinää samantien. Takaluukun puolelle saat paremmin sopimaan akkuja joita menee ainakin sata kiloa, sekä vahvistimet. Toki suuri kotelo ylösampuvana voisi olla toinen vaihtoehto, mutta akkujen ja vahvistimien sijoittelulla voi tulla ongelmia, jos ja kun se kotelo vie koko pohjapinta-alan...
Takaisin ylös
jasujokinen
torstai 09 kesäkuu 2016, 17:15
Juu ton seinän puolella oon alkanu oleen itekkin kallellaan. Akusto tosiaan tulee viemään jonniverra sitä tilaa niin ylösampuvan kotelon kanssa voi tulla ongelmia tilan kanssa.. Tosin kyllä niille akuille varmaanki jonkunäkösen räkin sais takajalkatilaan mahtuun.
Takaisin ylös
Nuclearzero
torstai 09 kesäkuu 2016, 18:29

Päädyt sitten mihin ratkaisuun tahansa kotelon, bassojen ja päätteiden suhteen, niin aloita koko projekti huolellisella sähköjen suunnittelulla ja rakenna ensin se puoli kuntoon. Suunnittele vaikka ensin paperille, mitä olet tekemässä, niin se auttaa asiaa paljon eteenpäin. Kyseessä on kuitenkin sen verran raskaamman sarjan laitteisto, ettei tuota kunnollisen sähköpuolen suunnittelun tärkeyttä voi tarpeeksi olla korostamatta.
Takaisin ylös
jasujokinen
perjantai 10 kesäkuu 2016, 03:24
Juu toi sähköjen tärkeys on kyllä käynyt selväks. Niistä tarvii tosiaan tehä iha kunnon suunnitelma ennen kun alottaa mitään muuta.
Takaisin ylös
Tala92
perjantai 01 heinäkuu 2016, 18:29

Postit: 237
1xMaxBOOM I - 2017 1xSuomenmestari kaudella 2019
Tala92:n galleriaan
Tee samanlainen setti kuin mulla: 6x12" subit, arkkukotelo ja siihen vaikka 3x easy audio 1500D vahvistimet. Akuiksi riittää hyvin 2x75ah optimaa.
Mulla on tommonen setti ford mondeossa ja lasille tulee lukua suljettuna n. 153db @ 35hz.

Kaveri anto mulle nimityksen basisti. Mutta en soita bassokitaraa, vaan subbareita
Takaisin ylös
 

Mene:     Takaisin ylös

Muuta tämä keskustelu: rss 0.92 Muuta tämä keskustelu: rss 2.0 Muuta tämä keskustelu: RDF
Powered by e107 Forum System